Näytä ja hyödynnä kykysi, tartu tilaisuuteen, joka sopii sinun persoonaan ja tavoitteisiin.
Ole se mikä olet, elä se mitä haluat ja kaipaat, vain sinä tiedät mitä haluat, se on vain
päätöksestä kiinni, johon apua saat päätöksentekokonsultilta.
Palvelut
Organisaatiot.
Tässä palvelussa päätöksenteon solmuja avataan organisaatioissa ja ryhmissä.
Tämä palvelu sopii organisaatioille riippumatta alasta yksityiselle-, julkiselle ja kolmannelle sektorille.
Palvelussa konsultoidaan organisaatioita ja sen johtoa parempaan päätöksentekoon ja hiotaan päätöksentekojärjestelmät kuntoon.
Ryhmäpäätöksentekoa voidaan myös viilata paremmaksi, ryhmän tai tiimin toimialalla ei ole väliä.
Tiesitkö, että hidas ja kankea päätöksenteko voi tarkoittaa mahdollisuuksien ohi lipumista ja rahan menetystä. Tai, heikosti valmistellut päätökset voivat jopa laittaa organisaation polvilleen.
Kunnon päätöksentekokehikko auttaa pitämään organisaatiosi pystyssä, eikä mahdollisuudet vilahda ohitse päättämättömyyden johdosta.
Aiheesta on myös mahdollista pitää luentoja esimerkiksi liitoille ja muille aiheesta kiinnostuneille tahoille.
Henkilökohtainen ohjaus.
Kartoitamme
yhdessä tavoitteitasi, arvojasi ja muita sinulle tärkeitä seikkoja,
jotka vaikuttavat elämääsi ja tuleviin valintoihisi.
Tämä palvelu on suunnattu yksilöille ja toteutetaan henkilökohtaisesti, jossa läsnä ovat palvelun toteuttaja ja asiakas. Palvelu sisältää henkilökohtaisen ohjauksen tieteelliselle pohjalle rakennetun päätöksentekoprosessin läpi.
Palvelussa
asiakas ja asiantuntija keskustelevat syvällisesti asiakkaan
tilanteesta ja pohtivat yhdessä ratkaisua valintatilanteeseen. Yhden
session kesto on maksimissaan 2 tuntia, jonka puitteissa asiakkaalle
voidaan antaa ratkaisuehdotus.
Jos yksi sessio ei riitä sovitaan ratkaisu yhdessä.
On turhauttavaa, kun et tiedä tai ole varma mitä tekisit haaveidesi suhteen. Unelmat tai mitkään muutkaan tavoitteet ja toiveet eivät toteudu ilman päätöstä, ja toimintaa.
Unelmia on monenlaisia, isoja ja pieniä, mutta erityisesti isot elämää muuttavat ovat hankalia, joissa usein tarvitaan apua.
Apua on tarjolla. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä päätöksentekokonsulttiin ja varata kartoitus.
- Turvallinen, kaikki ovat tervetulleita sellaisinaan kuin ovat, ketään ei tuomita tai kohdella eri tavoin kuin toisia
- Yksityisyys ja tietosuoja taattu, mitään tietoja ei levitetä keskustelujen ulkopuolelle
- Aidosti henkilökohtainen ja räätälöity apu juuri asiakkaan tarpeisiin.
- Joustava toteutus, niin etänä kuin paikan päällä.
- Tieteeseen eli tutkittuun tietoon perustuva.
- Kielinä suomi, ruotsi ja englanti.
Syväluotaava.
Palvelu sukeltaa syvälle pohjaan asti päätöksenteko-ongelman juureen. Kaikki kivet käännetään, tiheällä seulalla paljastetaan haasteen pimeimmätkin nurkat ja tuodaan ne valoon.
Päätöksentekoon liittyy monia huomioitavia asioita, joista monet jäävät meiltä usein vaille huomiota. Ihmisen päätöksenteko toimii siten, että kaikkia puolia emme tiedosta itse, jolloin ulkopuolinen havainnoija ja päätöksenteon salat tunteva voi huomata nämä meiltä piilossa pysyttelevät seikat.
Mitä isommaksi kokonaisuus ja päätöstä tekevä taho kooltaan kasvaa, sitä enemmän on multaa kaivettava ja kiviä käännettävä, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Syväluotaukseen ei ainoastaan kuulu datan keruu, vaan myös tavat, jolla sitä kerätään ja hyödynnetään.
Tieteellisesti tutkittu metodi.
Päätöksiä voidaan tehdä useammalla eri tavalla, hätäisesti ja summittaisesti, tai järjestelmällisesti ja huolellisesti. Ei liene kovin vaikea arvioida kummalla tavalla saa paremman tuloksen.
Ottaen huomioon päätöksenteon mutkikkuuden, on järjestelmällinen lähestymistapa turvallisempi ja parantaa huomattavasti todennäköisyyttä onnistua. Mahdollisuudet onnistumiseen kasvavat vielä lisää, kun käytetään tieteellisesti tutkittua ja todistettua metodia.
Päätöksenteko ei ole pelkästään psykologiaa ja neurotiedettä. Se on paljon muutakin, koska ihminen on monimutkainen kokonaisuus, johon yhdistyvät kaikki ihmistä ja elämää tutkivat tieteet. Päätöksentekokonsultti on perehtynyt päätöksenteon anatomiaan ja psykologiaan, ja tämän lisäksi on opiskellut antropologiaa.
Vähentää tuhlausta
Hätäiset ja heikkolaatuiset päätökset ovat tie tuhlaukseen. Se miten resurssimme käytämme, on suoraa seurausta päätöksistä, joita teemme. Heikkolaatuisiin päätöksiin vaikuttaa se miten lähestymme päätöksentekoa ja miten järjestämme päätöksentekotilanteen tai prosessin.
Heikot päätökset ovat usein seurausta heikoista lähtötiedoista ja puutteellisesta valmistautumisesta päätöksentekoon. Isoissa organisaatioissa tuhlaamiskohteita on enemmän kuin pienessä ja tämän vuoksi jää asioita helpommin piiloon suuressa mittakaavassa.
Tuhlausta voi olla monenlaista, ajan ja rahan hukkaaminen ovat ne tyypillisimmät. Päätöksenteossa myös resurssien hyödyntämättömyys on tuhlausta, eli jos henkilöstön osaamista ja tietoa ei osata hyödyntää voi päätös olla kaukana toivotusta.
Tehokkaampaa resurssien käyttöä.
Yrityksen ja organisaation kannattavuus riippuu pitkälti siitä miten sitä ohjataan, eli mitä päätöksiä sen strategiasta tehdään. Liiketoiminnan pyörittäminen vaati jatkuvasti päätöksiä, monesti nopeasti ja yllättäen. Tällaisissa tilanteissa onnistumista helpottaa tukeva päätöksentekoraami, joka pitää ajatuksen olennaisessa, mutta myös auttaa muistamaan olennaisen mitä hyvään päätöksentekoon tarvitsee.
Yksilön kohdalla kaikki päätökset vaikuttavat koko elämään, joten paljon on pelissä koko ajan. Yksilötkin hyötyvät tukevasta raamista, koska yksilöt tekevät vielä enemmän päätöksiä nopeasti ja reagoiden kuin organisaatiot.
Huonot päätökset voivat pienentää yrityksen tulosta useita prosentteja, ja hyvillä voi kasvattaa voittoa, kuten myös säästää monenlaista resurssia, jopa pelastaa yritys katastrofilta.